Gradsko društvo Crvenog križa Našice održalo svoju redovnu godišnju skupštinu

Danas je održana sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Našice na kojoj je podnesen izvještaj o aktivnostima GDCK Našice za 2023. godinu. Njega je podnio ravnatelj Igor Feldi u kojem je istaknuo važnost mnogobrojnih aktivnosti, posebno u području prve pomoći i edukaciji građana.

Posebno je istaknuta inicijativa “Srijeda u Crvenom križu” koja se redovito provodi u suradnji s patronažnim sestrama, pružajući besplatno mjerenje tlaka i šećera. Tijekom protekle godine, provedeno je 35 takvih akcija s više od 300 posjetitelja. Također, naglašena je važnost posudionice ortopedskih pomagala, kroz koju je tijekom prošle godine posuđeno njih 90-ak. Pozivajući građane koji imaju pomagala za donaciju, Društvo želi osigurati pomoć onima kojima je potrebna. Od 2016. godine, Društvo također posuđuje isušivače osobama pogođenima poplavama ili drugim nepredviđenim situacijama uzrokovanim tehničkim neispravnostima poput puknuća cijevi ili prekomjerne vlage. Također, prošle godine GDCK Našice je proveo i projekt “Pomoć u paketu” – FEAD, tijekom kojeg su podijelili više od 1600 higijenskih paketa i 840 paketa prve pomoći. Kroz ovaj projekt, omogućili su i petero djece korisnika zajamčene minimalne naknade da sudjeluju u jednodnevnom izletu na školu u prirodi u Orahovici te posjete Centru za edukaciju Crvenog križa u Osijeku. Istaknute je i projekt “Pomozi” kojeg su proveli u suradnji s Društvom Crvenog križa Osječko – baranjske županije, a fokusiran je na edukaciju pripadnika interventnih timova te promicanje zdravih načina života i poticanje mladih na darivanje krvi. Također, već godinama provode projekt s knjižnicom i čitaonicom knjiga za sve kako bi osobama koje su u potrebi, a ne mogu doći, omogućili posudbu knjiga i pružili im potrebnu pomoć. Ravnatelj Feldi je naglasio kako su tijekom godine organizirali 57 akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojima je prikupljeno 2733 doze i time se ovo Društvo našlo na 5. mjestu u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi na 100 stanovnika, a otkrivena je i spomen – ploča svim darivateljima krvi ispred Opće županijske bolnice Našice.

– Izuzetno mi je drago što smo uz sve aktivnosti koje smo održali u prošloj godini, a bilo ih je stvarno puno, imali i veliku podršku naših volontera. Još jednom se zahvaljujem svim medijima koji potiču ljude na akcije darivanja krvi, kao i svim našim volonterima koji su nas pratili kroz sve aktivnosti. Također, želim izraziti zahvalnost Gradu Našicama s kojim imamo izvrsnu suradnju– zaključio je ravnatelj Feldi.

Nakon iscrpnog izvješća o radu Martina Umiljanović je podnijela financijsko izvješće dok je izvješće Nadzornog odbora podnijela Danijela Buljan. Zadnja točka današnje Skupštine donijela je i pozdravne riječi gostiju tijekom koje je gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio izvrsnu suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Našice.

(nasice.com, foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content