Pobjeda i pljesak cijele dvorane za Igora Stojića Bucu: Rukometaši Orahovice srušili Petrijevce uz oproštaj jedne od najvećih legendi kluba

Sedamnaesto prvenstveno kolo 2. HRL Istok donijelo je pisanje povijesti, jednu vrijednu pobjedu i atmosferu kakvu ova ekipa RK Orahovice itekako zaslužuje.

U spomenutom kolu RK Orahovica ugostila je Petrijevce, ali ono što dogodilo uoči početka susreta ispisalo je povijest orahovačkog rukometa. Naime, nakon 36 godina u orahovačkom klubu i 31 godine u seniorskoj ekipi od aktivnog igranja oprostila se jedna od najvećih orahovačkih rukometnih legendi i najdugovječniji igrač kluba Igor Stojić Buco. Stojiću su na središtu igrališta njegov uramljeni dres s brojem 3 i otisnutim prezimenom uručili legendarni kapetan Tihomir Tosino i jedan od njegovih bivših suigrača, a danas pomoćni trener Saša Kršija. Broj 3 RK Orahovice odlazi u legendu, ali Buco će, kako sam kaže, ostati najvjerniji i najžustriji navijač svog kluba.

-Teško je sada bilo što reći, emocije su prejake jer ovaj klub je veliki dio mog života. Sadašnja ekipa mi je jako prirasla srcu, sjajni momci, vrhunski igrači i klapa za poželjeti. Hvala svim navijačima na podršci, treneru Knežiću, Upravi kluba i hvala mojoj obitelji koja je sa mnom živjela sve moje rukometne dane – rekao je Stojić.

Saša Kršija, čovjek koji je uz Stojića rukometno odrastao, Buco mu je kako kaže svojim pristupom i ljubavlju prema sportu i rukometu bio veliki uzor.

-Buco je istinska legenda našeg kluba, prijatelj, kum, brat. Imati takvog čovjeka i igrača u klubu i ekipi je privilegija, čast i svi smo ponosni što je tolike godine bio uz nas. Mnogi su mladi igrači odrastali uz njega, usmjeravao ih je, učio, podizao i dokazivao im uvijek da mogu. Jedan od tih sam i ja, učiti od Buce je značilo učiti biti čovjek, rukometaš i borac. Hvala mu za sve u ime svih njegovih suigrača, trenera, uprava i navijača – rekao je Kršija.

Stojić se protiv Petrijevaca oprostio s kapetanskom trakom oko ruke i tko god ju bude nakon njega nosio, imat će težak zadatak, ali Buco je i taj kapetanski gard znao prenijeti i usaditi u suigrače. Utakmica je nekako bila u sjeni ovog oproštaja, ali igrački odlična, puna rezultatskog preokreta i na kraju je momčad Damira Knežića za Bucu odnijela vrijednu pobjedu od +3 – 29:26.

Krenimo redom, domaći puno bolje otvaraju utakmicu i odmah pokazuju da ih zanima samo pobjeda, no gostujuća momčad se ne predaje lako i igra se egal utakmica gol za gol do samog kraja prvog dijela kada gosti poentiraju i odlaze na +1 – 12:13.

U drugom dijelu ponovno ista slika, ali uz puno bolju Orahovicu u oba smjera. Momčad Damira Knežića vodila je u prvoj dionici drugog dijela, no tada osječke sutkinje daju i treće isključenje pivotu Tomislavu Rotimu iako su sva tri definitivno u najmanju ruku prestrogo dosuđena. Orahovicu niti to nije pokolebalo, krenuli su još odlučnije, a onda opet osječke sutkinje rade dva potez koji su razočarali cijelu dvoranu. Prvo su Igoru Stojiću poništile čisti pogodak i svirale sedmerac, a onda 50. minuta i napad Petrijevaca, jedan klasični rukometni prekršaj slavljenika Stojića, koji navedeni sudački par karakterizira kao udarac u lice i izravan crveni karton, a udarac je bio, što je i sam Stojić pri izlasku rekao, u prsa. Žalosno za ovakvu utakmicu i ovako velikog čovjeka, sportaša i rukometaša ispratiti u sportsku mirovinu.

Inat je tada proradio u redovima domaćih, igrali su za svog Bucu, čvrsto i neprobojno u obrani i efikasno u napadu nošeni fantastičnim lijevim krilom Domagojem Botom. Konačna prijelomnica utakmice dogodila se u 56. minuti kada je raspoloženi orahovački vratar Jagorinac skinuo sedmerac Vukoviću. Orahovica brzo odlazi na plus 3 što ne ispušta do kraja. Velika pobjeda Orahovčana!

RK ORAHOVICA – RK PETRIJEVCI 29:26 (12:13)

RK ORAHOVICA – Sambolec, Stojić, Lovrić T. 1, Čuić, Lovrić M, Šijaković, Topalović, Steiner, Bot 10, Brnjak, Jović, Kiš 5, Rotim 4, Hajmiler 7, Kuricek 2, Jagorinac (12 obrana). Trener: Damir Knežić.

RK PETRIJEVCI – Paloš, Šakić 5, Vuković 2, Pušić 7, Maltar 5, Petrušić, Mazur 1, Milat 3, Barišić 3, Herceg, Mudrovčić. Trener: Josip Ivičić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content