“Virovitica u srcu”: Ove subote igra se prvi međunarodni turnir u rukometu za djevojčice u kategoriji U-11

ŽRK 1234 Virovitica ove godine obilježava velikih 75 godina rukometa u Virovitici, ali i Virovitičko-podravskoj županiji. Sve je počelo s pionirom i legendom virovitičkog rukometa, učiteljom, profesorom i trenerom Vilimom Tičićem.

Vilim Tičić, mladi rukometni zanesenjak, u Viroviticu dolazi 1948. godine gdje mlade gimnazijalce uči teoriji rukometne igre. Zbog velikog interesa, u siječnju 1949. osniva rukometnu sekciju “Mladost” u sklopu gimnazijskog školskog sportskog udruženja, a već 24. ožujka klub je i službeno registriran pri hrvatskom rukometnom savezu.

Upravo je ovo bio početak rukometne priče u Virovitici, ali službeni početak dogodio se mjesec dana kasnije na tek izgrađenom vanjskom igralištu kada je održano Srednjoškolsko rukometno prvenstvo Hrvatske na kojem je sudjelovalo 38 ekipa. U to vrijeme igrao se “veliki rukomet” na velikom, nogometnom terenu s 10 igrača. Rukomet se igrao po suncu i kiši, ali s velikom ljubavlju, baš kao i danas, 75 godina kasnije.

75 godina pobjeda i poraza, neizvjesnih susreta, mukotrpnih treninga, neizbježnih ozljeda, domaćinstava i gostovanja, druženja i bezbroj sretnih trenutaka. Kroz virovitičke škole rukometa prošlo je nekoliko desetaka tisuća djece i generacije zaljubljenika u ovaj sport. A iz 75 godina virovitičkog rukometa izašle su i brojne pionirke rukometa, vrhunske sportašice, reprezentativke koje su boje našeg grada, županije ali i “Lijepe naše” branile na brojnim međunarodnim turnirima, europskim i svjetskim prvenstvima. Svoje su otiske ostavile duboko u korijenima virovitičkog rukometa, a neke od njih i danas su ovdje i vode neke nove generacije.

Kao znak poštovanja, svjesnosti o velikom uspjehu virovitičkog rukometa, ali i nade da će se uspjesi nastaviti nizati kroz godine što dolaze, ŽRK “1234 Virovitica” po drugi put u ovoj godini organizira rukometni turnir. Prvi, i to onaj u mini rukometu “Virovitica open” bio je prije tek nešto više od mjesec dana, okupio je 38 klubova iz cijele Hrvatske i pokazao veliki uspjeh. Sad je vrijeme za veliki rukomet. Na terene izlaze djevojčice u kategoriji U-11, rođene 2012. i 2013. godine.

Prvi međunarodni turnir “Virovitica u srcu” održava se ove subote- 11. svibnja. Okuplja 15 ekipa, preko 240 djevojčica, trenere, roditelje i ostale drage goste. Igra se u sve tri virovitičke “velike” sportske dvorane: SD OŠ Ivane Brlić Mažuranić, SD OŠ Vladimir Nazor i SD Tehničke škole. Počinje u 10 sati, paralelno u sve tri dvorane od kojih svaka ugošćuje jednu grupu od pet ekipa. Najveći je to turnir cijele regije, ako ne i cijele Hrvatske u kategoriji U-11. Klubovi koji sudjeluju su redom prvaci i doprvaci svojih regija u 1. HRL U-11 ligi, nositelji međužupanijskih liga i sudionici državnih završnica. Tako će se na rukometnim terenima, uz dvije domaće ekipe, naći i ekipe: RK Podravka, ŽRK Brod, RK Koka, ŽRK Osijek, ŽRK Sesvete, RK Marof, ŽRK Prelog, ŽRK, Orahovica, RK Valpovka, ŽRK Sisak, ŽRK Udarnik, ŽRK Zrinski, a iz susjedne nam Srbije dolazi ekipa SRU Arena Beograd.

Klubovi su podijeljeni u tri grupe (svaka u jednoj dvorani) u kojoj će odigrati međusobne utakmice, a ekipe s najviše bodova, pobjednici svojih grupa, ulaze u finale koje se igra u SD Ivane Brlić Mažuranić. Drugoplasirane ekipe igraju za pozicije od 4. do 6. mjesta i to u SD Vladimir Nazor. Cjelodnevni je to turnir koji donosi mnogo dobrih utakmica za ljubitelje rukometne igre. Vjerujemo da su upravo među ovim djevojčicama neke od budućih reprezentativki i vrhunskih rukometašica bliske budućnosti.

Kako bi sve dvorane bile povezane, rezultati vidljivi, transparentni i dostupni, klub je odlučio cijeli turnir voditi online, a rasporede, kasnije i rezultate, možete pratiti na web stranici.

Velik je to pothvat ŽRK “1234 Virovitica” u kojem sudjeluju i pomažu roditelji rukometašica, a svoj doprinos daje i Grad Virovitica, te Virovitičko-podravska županija.

– Podržite lavice, ali i sve malene rukometašice ove subote na prvom međunarodnom rukometnom turniru “Virovitica u srcu”. Vidimo se na tribinama!- poručili su iz ŽRK 1234 Virovitica.

(www.icv.hr, ŽRK 1234 Virovitica)

PLAKAT 1

popis ekipa 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content