FOTO Gradina nezadovoljna suđenjem, Horvat pocrvenio, Podravac slavio zgodicima Menegatija i Lončareka

U susret 19. kola 1. županijske nogometne lige u Gradini između istoimenog domaćina i Podravca iz Sopja domaći su ušli sa samo jednim osvojenim proljetnim bodom, dok su gosti u dva susreta upisali pobjedu i poraz.

U otvorenoj igri prvi dio završio je bez zgoditaka. Na početku drugog dijela riješeno je pitanje pobjednika. U 52. minuti Nikola Menegati doveo je Podravac u prednost 1:0. Četiri minute kasnije domaći igrač Dragan Dujmović zaustavlja Antonija Babeca u kaznenom prostoru, a sudac Nikola Kristić dosuđuje kazneni udarac za goste. To je razgnjevilo domaću momčad jer su svi bili uvjereni da se Babec prije prekršaja nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Zbog protesta domaći vratar Saša Horvat dobio je crveni karton, a između vratnica je stao igrač Valentino Kaladić. Iz kaznenog udarca Zdenko Lončarek udvostručio je gostujuću prednost.

IMG 4985 Custom

U nastavku susreta s igračem manje dominirala je momčad Gradine. Pritisli su igrače Podravca na njihov dio terena i stvorili nekoliko izglednih prilika, ali zahvaljujući nepreciznosti i obranama Kristijana Dumenčića nisu uspjeli promijeniti rezultat. Najizgledniju priliku imao je Zvonimir Juhas u 78. minuti, kada je sam izbio ispred Dumenčića, ali ga je gostujući vratar uspio nadmudriti.

Gosti su imali nekoliko kontranapada, a domaće promašaje su kaznili u 89. minuti, kada je Lončarek svojim drugim zgoditkom potvrdio gostujuću pobjedu.

IMG 4992 Custom

-U prvom dijelu gosti su imali više loptu u nogama, a mi nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Mislim da je pobjednika presudila sudačka pogreška, tu smo stali. Na kraju zaslužena pobjeda gostiju – rezigniran je bio domaći trener Marijan Puškarić.

-Bilo je teško. Gradina je jedna prava ekipa. Imali smo dosta ozlijeđenih igrača, zbog toga smo morali napraviti čak četiri izmjene. Kod 2:0 smo malo pali u igri, ali smo iz brze kontre došli do 3:0. Pobjeda je zaslužena. Gradini želim sve najbolje u nastavku natjecanja -zaključio je trener Podravca Mario Tolo.

Gradina – Podravac Sopje 0:3
Igrač utakmice: Zdenko Lončarek

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”625903″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content