DUHOVNI SMISAO: Gospodinovo poslanje

Mk 16,15-20 “Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju…”

Poslanje koje Isus daje učenicima sigurno je zvučalo zahtjevno za njihovo shvaćanje. Njima koji su se osjećali slabi, koji su u prvoj krizi  padali i posrtali, njima je povjereno Gospodinovo poslanje. Zapanjujuće je saznanje da su zaista baš oni izvršili to poslanje.

Na nama je da budemo „Radosna vijest u sadašnjem vremenu“.

Gospodine, kako dati ono najbolje od sebe, kako se ne štedjeti?

Ako ne dam ono najbolje od sebe, kako ću ostvariti sposobnosti koje si mi dao, kako će se ostvariti snovi koje ti Gospodine imaš sa mnom.

Gospodine bojim se platiti veliku cijenu, a velike stvari nas puno koštaju i za njih bi trebala biti spremna i umrijeti.

Gospodine, pomozi mi da zavolim prigibati se na koljena i slušati, učiti od tebe, tragati za tobom, tražiti milost, milost koju trebam da sa njom idem naprijed, da idem u borbu života.

Netko je rekao da je sv. Pavao ispjevao hvalospjev svojim slabostima. Svoje nedostatke je prepoznao kao prostor gdje se Bog može proslaviti. To isto svatko od nas može učiniti? Da granice moje nemoći postanu prostor tvoje svemoći, Bože.
Učitelju moj, navrati u moje siromašno srce, prihvati me i probudi u meni svoju radost, ohrabri moje misli da te pratim, samo ti možeš ovo siromaštvo preoblikovati u bogatstvo.

Danas je dan posvećen medijima. Večeras u 19 sati susret je roditelja na temu „Kako voditi djecu kroz svijet medija“ – kakvo lijepo evanđeosko poslanje za naše roditelje. Na ovu temu pomoći će nam razmišljati Virovitičanin prof. dr. sc. Igor Kanižaj.
Upustimo se zajedno u evanđeosku avanturu apostola danas.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content