DUHOVNI SMISAO: Svaki dan u tvom životu je najvažniji

Nema najvažnijeg dana u tvom životu, svaki dan je avantura za sebe, priča koju samo ti možeš ispričati i učiniti nezaboravnom. Nemoj dopustiti da se tvoja razmišljanja neprestano vrte oko toga što će drugi ljudi reći ili pomisliti, te da oni postanu oni koji oblikuju tvoje stavove ili određuju tvoje osjećaje.

Boga stavi u sredinu i nećeš pogriješiti. Očisti svoje srce od taloga zla i pričaj priču onako kako ti iz dođe srca koje si oblikovao po Isusovu srcu, pričaj je onako da se jednoga dana ne kaješ ni za jedno svoje djelo već da s ponosom staneš iza svega i kažeš: to je moj život.

Svaki dan u tvom životu je najvažniji jer u svakom danu možeš biti čovjek koji će dati sve od sebe ne gledajući hoće li mu biti uzvraćeno, čovjek koji će biti tu za druge uvijek kada treba. Nemoj se okretati za danima koji su prošli, niti gledati u one koji su ispred tebe, već živi ovaj današnji dan ne tražeći potvrdu od nekoga drugoga što trebaš u njemu učiniti ili gdje trebaš otići, samo u molitvi traži Božju volju i to će ti biti dovoljno. Kada svaki dan počneš gledati kao najvažniji, on će to doista i postati jer s Bogom je svaki dan najvažniji.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content