U Našicama održan “Dan strukovnih zanimanja” i 19. Sajam vježbeničkih tvrtki Srednje škole Isidora Kršnjavoga

U organizaciji Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice danas (petak) na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama održan je prvi “Dan strukovnih zanimanja” i 19. Sajam vježbeničkih tvrtki. Ovaj svečani Sajam u ime gradonačelnika Našica, otvorio je pročelnik Matija Brkić koji je istaknuo važnost strukovnih zanimanja na području grada Našica kao ključnog pokretača gospodarstva te čestitao školi na ovoj hvalevrijednoj organizaciji.

Učenici ekonomske škole pripremili su Sajam na kojem je predstavljeno osam tvrtki koje se bave uslužnim i proizvođačkim djelatnostima, poput pekarskih radnji, turističkih agencija i izrade kreativnih proizvoda. Svi projekti osmišljeni su u suradnji s lokalnim tvrtkama, a učenici su samostalno razvijali poslovne planove. Posjetitelji su imali priliku vidjeti predstavljanje zanimanja i vještina kroz rad Učeničke zadruge Isidora.

Ovom prilikom predstavljena su i strukovna zanimanja poput automehaničara, kuhara, frizerki, bravara, instalatera kućnih instalacija, slastičara, konobara, soboslikara, mesara, tehničara za elektroniku te tehničara za računalstvo.

Ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak pozdravio je sve prisutne učenike, profesore i posjetitelje te zahvalio Gradu Našicama na izvrsnoj suradnji, pomoći oko organizacije i realizaciji projekta.

– Također želim zahvaliti svim nastavnicima koji su organizirali ovaj današnji događaj. Nastavnice su zaista uložile veliki trud za naše učenike strukovnih škola, gdje su oni mogli pokazati i predstaviti sve ono što su vrijedno radili tijekom nastavne godine. Cilj nam je omogućiti svakom učeniku koji se upisuje u našu školu da pronađe zanimanje koje ga inspirira. Želimo u potpunosti iskoristiti potencijal našega kraja te ćemo i dalje poticati poduzetnički duh među učenicima – rekao je Filjak.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba također je dao svoju podršku te rekao kako će Grad Našice i dalje nastaviti podržavati ovakve projekte koji su izuzetno važni za razvijanje grada.

Voditeljice projekta “Dani strukovnih zanimanja” bile su su profesorice Danijela Puhanić, Vesna Dudjak i Lidija Lovrić.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content