OŠ Mikleuš kroz izvannastavnu aktivnost “Keramičarska grupa” darovitim učenicima omogućuje upoznavanje s novim likovnim područjima

OŠ Mikleuš krajem prošle godine prijavila se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano za provedbu projekta rada s darovitim učenicima. Učiteljica razredne nastave, Svjetlana Mojzeš, koja je i voditeljica projekta, osmislila je izvannastavnu aktivnost “Keramičarska grupa” kroz koju će se darovitim učenicima omogućiti upoznavanje novih likovnih područja, načina rada i tehnika oblikovanja glinom.

Cilj projekta je uvođenje novog likovnog područja za darovitu djecu kako bi im približili prirodne materijale i ručno modeliranje, a školi su odobrena sredstva u iznosu od četiri tisuće eura za koja su nabavljena keramička peć, materijal i pribor za rad te stručna edukacija za voditeljicu projekta.

Aktivnosti i metode projekta su edukacije i radionice sa stručnjacima za keramiku, upoznavanje rada s glinom, izrada glinenih predmeta, upoznavanje keramike, pečenje gline u keramičkoj peći, te izložbe na prigodnim programima na lokalnoj i županijskoj razini.

Očekivani rezultati ovog projekta su ručnim modeliranjem kvalitetno obučiti učenike o radu s glinom i pečenjem keramike, radove je moguće primijeniti u školskom i svakodnevnom životu, a svi uključeni će nastaviti koristiti stečena znanja i prenositi naučeno na buduće generacije.

(www.icv.hr, OŠ Mikleuš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content